PROJE MESLEK LİSELERİ TOPLANTISI GEDİZ’DE YAPILDI

PROJE MESLEK LİSELERİ TOPLANTISI GEDİZ’DE YAPILDI. İl ve ilçelerimizde bulunan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği destekli proje Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri değerlendirme toplantısı Gediz Ticaret Odası ev sahipliği ve Gediz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü organizesinde gerçekleştirildi. Toplantıya TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Yılmaz Özen ve Halil Dik, Gediz İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bahadur, Tavşanlı İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit R. Küçükkağnıcı, İl MilliEğitim Şube Müdürü Rahime Eşen, ilçelerimizden gelen şube müdürleri, Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Akpınar, Simav Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Ömer Özdoğan ve Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Kalite Yönetim temsilcisi Orhan Güngör ve TOBB destekli Proje Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin müdürleri katılmıştır. Toplantıda ilk dönem itibariyle okullarımızın mevcut durumları değerlendirilmiş olup, talep öneri ve ihtiyaçlar konusunda istişarelerde bulunulmuştur. Bu bağlamda okulların makine ve ekipmanlarının bir çoğunun mevcut teknolojinin gerisinde olması hasebiyle Bakanlığımız ve Özel sektör tarafından yenilenmesi, yapısal sorunların çözülmesi, atölye ve meslek dersleri öğretmen ihtiyaçlarının giderilmesi, Avrupa Birliği projelerine katılımın artırılması, mezun öğrencilerin mevcut öğrencilerle kariyer günleri kapsamında buluşturulması, okullara veli ve öğrenci ziyaretlerinin sağlanması ve Proje Okullar yönetmeliğinin bir an önce çıkarılması gibi hususlar görüşüldü.

Yayın: 07.04.2024 - Güncelleme: 08.04.2024 01:17 - Görüntülenme: 5