Gediz Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

ÖZYURT MAH. MUSTAFA NECİP ALAYELİ CAD. NO: 5 GEDİZ / KÜTAHYA
Vizyon
Öğrenmeyi öğrenmiş, sektörde tercih edilen mesleki ara eleman yetiştirmek ve iyi eğitim imkanı olmayan gençleri yetiştiren, ülkemizin en saygın ve en iyi mesleki eğitim kurumları arasında olmaktır.
Misyon
Mesleğini en iyi şekilde yapan, toplumun gelişiminde etkili Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı bireyler yetiştirmek, farklı kabiliyet ve yetenekleri olan öğrenciler de tam öğrenmeyi sağlamak, süreçteki öğrencilerin tümünü istenilen hedefe ulaştırma ve topluma kazandırmak. Öğrencilerimizi, kendini tanıyan, çevresine uyum sağlayan, sektörün kalitesine öncülük eden, karar verme becerisi gelişmiş, bilgiye ulaşan, kullanan ve üreten mesleki ara eleman olarak yetişmesini sağlama, Öğrencilerimizi aile ortamı içinde mesleki eğitimde fırsat eşitliği sağlayarak yaşam boyu öğrenen çağdaş, özgüvene sahip sorumlu bireyler olarak yetiştirmekte varız.
Başarılar
Mezun olan öğrencilerimize verilen işyeri açma belgeleri sayesinde mezun olan bir çok öğrencimiz kendi işyerini açarak kendi işinim patronu olmuştur.
Öğretim Şekli :TEKLİ
08.30-17.30
DOGALGAZ
UŞAK 60 KM KÜTAHYA 90 KM BÜYÜK İLLERDEN DİREK ULAŞIM VARDIR.
İHTİYAÇ YOK
Yerleşim Yeri
Atölyeler: Özyurt Mahallesi Mustafa Necip Alayeli Caddesi No:5 Gediz/KÜTAHYA Ana Bina: Kumtaş Mahallesi Atatürk Caddesi No: 10 Gediz/KÜTAHYA
İL MERKEZİNE 90 KM İLÇE MERKEZİNDE
2023-2024 eğitim öğretim yılı 9. sınıf için 98 kontenjan belirlenmiştir.
50,00-81,00
Okulumuz proje okulu statüsündedir.
Sportif Etkinlikler
Okulumuz okul bahçesinde futbol, basketbol, voleybol, futsal gibi takım oyunlarının yanı sıra satranç, masa tenisi, bocce etkinlikleri yapılabilmektedir. İl ve ilçe genelinde düzenlenen sportif etkinlik ve yarışmalara katılım sağlanmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler
Okulumuz Otomasyon atölyesinde otomasyon sistemleri kurulumu ile ilgili eğitimler verilmektedir.
Proje Çalışmaları
Tübitak 4006, Tübitak lise öğrencileri araştırma projeleri, çeşitli AB projeleri, Zafer Kalkınma Ajansı destekli Megdep prolerine katılım sağlanmaktadır. Meslek lisesi öğrencileri ailelerle buluşuyor projelerine etkim katılım sağlanmaktadır.
Her yıl Avrupa Birliği projelerine başvuru yapılmaktadır.
Diğer Hususlar
Okulumuz Proje okulu kapsamındadır. Bölgemizde ve Ülke genelinde faaliyet gösteren savunma sanayisi ile lider sanayi kuruluşlarında mezun olan öğrencilerimiz çalışmaya başlamaktadır.